astra logo

ASTRA raspisuje konkurs za zainteresovane kandidatkinje koje bi nakon obuke bile angažovane na SOS telefonu u pružanju usluga žrtvama trgovine ljudima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja, kao i radne eksploatacije.

Trajanje obuke: 4 dana inicijalne obuke tj. instruktaže + 3 meseca praktične obuke. Prva obuka se održava od 13. do 16. novembra 2018. godine

Uslovi volontiranja: Sve prijavljene kandidatkinje će biti pozvane na inicijalni intervju, nakon čega će izabranih 20 kandidatkinja dobiti informacije o detaljima obuke. Nakon instruktaže, sa najuspešnijim kandidatkinjama obaviće se dodatni razgovor. Za odabrane i motivisane kandidatkinje biće obezbeđena obavezna praktična tromesečna obuka, nakon čega sledi praksa u ASTRI u trajanju od 3 do 6 meseci. Licencirane ASTRINE SOS konsultantkinje će kroz individualna mentorstva, voditi i obučavati kandidatkinje kroz svakodnevni i direktan rad sa žrtvama i potencijalnim žrtvama trgovine ljudima, kao i radne eksploatacije. Najbolje kandidatkinje će nakon ocena o postignućima u toku trajanja prakse, biti u mogućnosti da zasnuju  radni odnos u ASTRI.

U toku obuke i prakse u ASTRI, sve kandidatkinje će imati priliku da usvoje praktična znanja o neposrednom radu sa žrtvama, zaštiti i poštovanju prava žrtava, kao i o regulatornim mehanizmima u  pravosuđu i policiji.   

Kvalifikacije

Diplomirane/licencirane stručnjakinje i studentkinje završnih godina humanističkih nauka (psihologije, pedagogije, andragogije, socijalnog rada, defektologije i sl.), kao i diplomirane i studentkinje završnih godina pravnog fakulteta.

Prethodno radno iskustvo na sličnim poslovima: poželjno, ali nije neophodno.

Mesto održavanja obuke i prakse: Beograd

Troškovi: Učešće na obuci je besplatno.

Način prijavljivanja

Svoj CV i motivaciono pismo pošaljite na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., subject: za instruktažu.  

Za dodatne informacije pozovite 011-785 0000 svakog radnog dana od 9-17h ili pišite na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rok za prijavljivanje: 31. oktobar 2018. godine

Radujemo se vašim prijavama.

ASTRA tim