logo zpn

Mreža Žene protiv nasilja poziva građane i građanke Srbije na skup podrške i solidarnosti sa Marijom Lukić i svim ženama sa iskustvom seksualnog nasilja
petak 20.12.2019.

Kruševac, ispred zgrade Osnovnog suda, od 10.45h
Niš, preko puta zgrade Osnovnog suda, 11.00 – 12.00h
Užice, Trg partizana, 11.00 – 12.30h

Uoči novog ročišta u Osnovnom sudu u Kruševcu, u procesu protiv Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus za seksualno uznemiravanje zloupotrebom službenog položaja, Mreža Žene protiv nasilja poziva građane i građanke Srbije na skup podrške i solidarnosti sa Marijom Lukić, po čijoj tužbi se vodi postupak protiv Jeličića.  

Akcija podrške biće održana, 20. decembra 2019.g.  u Kruševcu (ispred zgrade Osnovnog suda), Nišu (preko puta zgrade Osnovnog suda), Užicu (na Trgu partizana).

Organizovanjem podrške, poručujemo Mariji Lukić i drugim ženama Brusa, čije je prijave protiv Jeličića Tužilaštvo odbacilo, kao i svim drugim ženama u Srbiji sa iskustvom seksualnog nasilja, uključujući i one koje se plaše da progovore ili su ucenjene te njihovi slučajevi nisu dospeli u javnost, da nisu same, da im verujemo i da nam je stalo do njihove bezbednosti!

Javnosti poručujemo da ne pristajemo na nasilje i zatvaranje očiju pred nedelima moćnika!

Zahtevamo od pravosuđa da postupa u interesu građana i građanki i pravde!

Pridružite nam se:

U Kruševcu ispred zgrade osnovnog suda u 10.45 časova!

U Nišu preko puta zgrade osnovnog suda u 11.00 časova!

U Užicu na Trgu partizana u 11.00 časova!